Dagens namn: Simon, Simone

Lampard avgjorde superdramat

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-14

Åtta vansinniga mål på Stamford Bridge mellan Chelsea och Liverpool – Frank Lampard avgjorde

En stängd disciplinerad kvartsfinal mellan två engelska giganter? Glöm det. Ta i stället två målvaktstavlor, superfrisparkar, stenhårda nickar...och ja, det blev till slut 4–4 mellan Chelsea och Liverpool – och ett Londonlag som möter Barcelona i CL-semifinalen.

– Liverpool är ett fantastiskt lag, jag var väldigt lycklig när matchen var över, säger Didier Drogba i Viasat.

Ingen trodde att det var möjligt. Men det sket Liverpool i. Efter 19 minuter: Fábio Aurelió lade upp bollen när Liverpool fick frispark långt ute på Petr Cechs vänstersida. Med bara en man i muren skruvade Aurelió bollen kring försvararen med sin vänsterfot och in i mål vid Cechs första stolpe – samtidigt som Chelseamålvakten var på väg ut i luftrummet smet bollen pinsamt enkelt in vid stolproten. Liverpool vittrade mirakel.

Alonso stensäker från elva meter

Och i den 28:e minuten blev miraklet än verkligare. Chelseas Ivanovic blev varnad i straffområdet efter en frispark och Liverpool tilldömdes straff av domaren Luis Medina Cantalejo – vilken Xabi Alonso satte säkert bakom Cech. Pool-fansen var tokiga.

Ännu en målvaktstavla

Men Liverpools väg mot semifinalen stannade upp ordentligt i andra halvlek när en galen match skruvade upp tempot och blev ofattbar svängig. Chelsea reducerade (Didier Drogba, 51) och kvitterade (Alex, 57) på en gigantisk målvaktstavla av Pepe Reina och en fantastisk frispark från långt håll.

– Jag känner mig stark, och publiken var bra i dag. Men jag spelar inte ensam och vill tacka mina lagkamrater, säger Drogba i Viasat.

Otrolig andra halvlek

Liverpool kallas The Kings of comebacks efter alla sina omöjliga upphämtningar. Men det räckte inte ända fram i dag. 2–2 blev 4–4 efter att Steven Gerrards ersättare Lucas och Dirk Kuyt nätat.

– Vi är självklart jättebesvikna, det var en otrolig match. Vi försökte men vi var inte bra nog. Förhoppningsvis får vi le i slutet på nästa Champions League, säger Dirk Kuyt i Viasat.

Ett resultat som skickar Chelsea till semifinal i Champions League – och ett möte med Barcelona.

– Nu ska vi göra vårt bästa mot ett fantastiskt Barcelona. Vi får se om det blir final, säger Drogba.

Lampard stor hjälte i västra London

Den store hjälten hos de blåa var mittfältaren Frank Lampard som satte 3–2 och 4–4. Londonlaget vann med 7–5 totalt och möter Barcelona på Nou Camp den 28 april.