Dagens namn: Magnus, Måns

Sundsvall tvingas jaga kvalplatsen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-12

Giffarna skrällföll hemma mot Väsby

Admir Catovic satte 2–1 för Väsby... vilket fick Sundsvalls Erkan Saglik att deppa.

Gif Sundsvall är i det närmaste borta från den allsvenska direktplatsen.

Laget föll i kväll skrällartat hemma mot Väsby med 2–1 och har med två omgångar kvar fyra poäng upp till Åtvidaberg.

– Det känns väldigt tungt just nu, säger Jonas Wallerstedt.

Gif Sundsvall hade ett gyllene läge att haka på Åtvidaberg i jakten på en allsvensk direktplats.

Men Väsby – som slåss för förnyat kontrakt – hade inga planer på att ge sig frivilligt. I 27:e minuten tunnlade Jesper Carlsson Erkan Saglik och satte ledningsmålet för gästerna.

Saglik fick en liten revansch när han tre minuter senare nickade in 1–1 på hörna och Sundsvall satte in en våldsam forcering för ett ledningsmål.

Målskytt – och skadad

Men i stället – mitt i all Sundsvallspress – smög Väsby upp. En slumpboll letade sig fram till Admir Catovic som forcerade in 2–1 för Väsby. Catovic skadade sig på kuppen och tvingades utgå, men Väsby höll undan och vann tre viktiga poäng i bottenstriden.

– Jag tror att jag är borta resten av säsongen. Jag fick en smäll på knät, men tre poäng är skönare än smärtan, säger Catovic till TV4 Sport.

– Det är frustration, vi får inte till spelet riktigt. Det är jobbigt, det krampar lite, framför allt i andra halvlek när vi ska framåt, säger Sundsvalls Jonas Wallerstedt till TV4 Sport.

”Chansen finns”

Ari Skulason skaffade sig ett drömläge på tilläggstid, men Väsbys målvakt Niklas Westberg blåste Sundsvall på poäng med en jätteräddning.

– Vi försökte i alla fall. Men man ska inte ta ifrån att Väsby gjorde en jävligt bra insats, säger Wallerstedt.

För Gif Sundsvall innebar förlusten att man är fyra poäng efter Åtvidaberg när två omgångar återstår. Sundsvall tar i nästa omgång emot Ljungskile och avslutar borta mot Landskrona.

– Chansen finns. Vi ska göra vårt i de matcher som är kvar och så får de andra matcherna gå hur de vill.

Tabellsexan Falkenberg, fortsatt tre poäng bakom Sundsvall, åkte på ett svidande nederlag, hela 1–4 mot Jönköpings Södra.

Falkenberg tog visserligen ledningen i slutet av den första halvleken, men Jönköpings kvittering kom redan före paus och med tre snabba mål i början av den andra halvleken vände hemmalaget till seger. Jönköpings anfallspar Tommy Thelin och Kristen Viikmäe gjorde två mål var (TT).