Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-21

Jumbon Espanyol vann med 2–1 – Ivan de la Peña hjälte

Ivan De La Pena sänkte sitt gamla lag.

Här är jätteskrällen som skakar liv i La Ligas toppstrid.

Serieledande Barcelona föll överraskande med 2–1 i derbyt mot bottenlaget Espanyol.

Espanyol kom till derbyt på Camp Nou som jumbo. Men laget hade inte på något sätt tänkt att ge sig frivilligt mot suveräna serieledarna Barcelona.

Barcelonas undergång grundlades i matchminut 37. Seydou Keita gick in med dubbarna först i en duell med Moisés och domaren Delgado Ferreiro tvekade inte utan skickade Keita till omklädningsrummet, trots Barça-lägrets vilda protester.

Fem minuter efter paus snurrade Nené runt i Barças straffområde och serverade Ivan de la Peña som nickade in bollen i tomt mål.

Real knappar in

Den förre Barcelonaspelaren Ivan de la Peña skulle få spela en huvudroll. Bara fyra minuter senare fick han bollen till skänks från Barças målvakt Victor Valdés och lobbade kallt in 2–0.

Med bara tio man startade Barcelona en jakt för att komma ikapp och med en halvtimme kvar tryckte Yaya Touré in reduceringen.

Men närmare än så kom inte Josep Guardiolas manskap och Espanyol kunde ta sin första seger på Camp Nou sedan 1982. Efter 24 omgångar skiljer nu ”bara” sju poäng ner till Real Madrid för Barelonas del.

Espanyol lämnade temporärt över jumboplatsen till Numancia.