Inter utslaget ur italienska cupen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-23

Trots mål av Zlatan kunde inte Inter rubba Sampdoria

3–0-underläget från första mötet blev för svårt att ta in. Inter vann kvällens semifinalretur i italienska cupen mot Sampdoria med 1–0 – därmed är Zlatan och kompani är utslaget.

Zlatan Ibrahimovic gjorde en bra match på San Siro och satte 1–0 redan efter 27 minuter. Han fick bollen någon meter utanför straffområdet och trots att han var svårt trängd lyckades han få i väg ett skott som överlistade Sampdorias målvakt. Zlatan jublade inte ens utan sprang bara mot egen planhalva för att fortsätta ta igen försprånget.

Materazzi utvisad

Zlatan skapade flera fina målchanser efter sitt mål, men ett försvarsinriktat Sampdoria lyckades hålla tätt. Han spelade även fram argentinarna Julio Cruz och Hernan Crespo till bra chanser men de lyckades inte förvalta lägena. I matchens sista minut fick Interspelaren Materazzi rött kort. I cupfinalen, som spelas på Olympiastadion i Rom den 13 maj, möter nu Sampdoria Lazio.