Helsingborg förlorade – Göteborg till final i svenska cupen

Det hjälpte föga för Helsingborg.

IFK Göteborg är klart för final i svenska cupen efter seger med 3–1.

– Jag är inte alls nöjd, säger Henrik Larsson.

En fraktur på höger knäskål har stoppat Henrik Larsson sedan slutet av juli, men i kväll var stjärnan tillbaka på bänken.

Därifrån såg han IFK Göteborg ta ledningen efter 17 minuter. På ett frisparksinlägg hade målvakten Pär Hansson såpa i handskarna och Sebastian Eriksson kunde nicka in 1–0.

Men kvitteringen kom strax före paus. Rene Makondele vann en nickduell mot Erik Lund och skarvade fram bollen till Erik Sundin som stötte in bollen i nät, 1–1.

Henke missade läge

I 60:e minuten bytte Helsingborgs tränare Bo Nilsson in Henrik Larsson. Men med ”Henke” på planen gick det bara sämre för skåningarna.

Helsingborgs backlinje misslyckades att ställa Tobias Hysén offside och Hysén rundade Pär Hansson och rullade in 2–1 i 77:e minuten.

Sedan hade Henrik Larsson läge att kvittera, men nickade utanför.

– Jag hade ett superläge att göra 2–2. I stället går de upp och gör 3–1 och då är matchen slut, säger Larsson till Canal plus.

”Får se hur knät reagerar”

I 85:e minuten blev i stället Theodor Bjarnason helt fri inne i Helsingborgs straffområde och satte dit 3–1.