Barça förnedrade Real på Bernabéu: Ligan är vår

Det målades upp som en supermatch, direkt avgörande för årets La Liga.

Det blev ännu bättre.

Barcelona demolerade Real Madrid i ett galet och historiskt Clásico.

– En oförglömlig dag, säger Barças superstjärna Leo Messi.

"Explosion, uppvisning, målfest, smörj... det saknas ord för att beskriva Barças insats på Camp Nou", skriver tidningen El Mundo Deportivo efter Barcelonas fantastiska seger.

Trots att Barça fick en mardrömsstart, Gonzalo Higuaín nickade in 1–0 till Madrid redan efter 14 minuter, var det aldrig något snack. Med en vansinnespress och ett passningsspel som gränsade till det övernaturliga körde "azulgrana" över sina bittra rivaler fullständigt. Redan efter 20 minuter hade Barca vänt till 2–1.

"Nästan oslagbara"

– Vi hamnade i underläge, men vi kom ju hit för att spela fotboll och göra mål, säger Leo Messi enligt tidningen Marca.

– När de tar ledningen är de nästan oslagbara, säger Madrid-stjärnan Raul.

Barcelona fortsatte att ösa på trots ledningen. Leo Messi var Leo Messi och gjorde en fantastisk match med två mål och en assist. Thierry Henry gjorde två mål på två skott och punkterade matchen när han satte 4–2. Men bäst av alla var Xavi, den lille playmakern bokfördes för sanslösa fyra assist i den galna matchen som slutade 6–2, det målrikaste mötet lagen emellan på 49 år.

– En av de lyckligaste dagarna i mitt liv, säger Barca-tränaren Pep Guardiola.

– Jag tycker att våra fans ska känna sig lyckliga. En oförglömlig dag, säger Messi.

"De var överlägsna"

Real Madrid-tränaren Juande Ramos var stor i nederlagets stund.

– De var överlägsna och vann rättvist, säger han.

Barcelonas klassiska seger sätter punkt för en fantastisk säsong i La Liga, där lagets offensiv är på väg att slå alla rekord.

Anfallstrion Henry, Eto'o och Messi har i och med gårdagens match gjort inte mindre än 69 mål ihop, vilket är bäst någonsin för ett tremannaanfall i La Ligas historia. Real Madrids legendariska trio Ferenc Puskas, Alfredo di Stefano och Luis del Sol blev av med sitt gamla rekord från säsongen 1960–61 då de satte 66.

Och Barça har nu gjort 100 mål i ligan. Med fyra omgångar kvar. Real Madrids rekord från säsongen 1989-90 på 107 är alltså i stor fara.

Och med fyra omgångar kvar har laget nu sju poäng till godo på Real.