Dagens namn: Stella, Estelle

von Schleebrügge matchhjälte

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-06

Tvåmålsskytt när Bröndby gick vidare

Max von Schleebrügge. till höger, jublar efter ett av sina mål mot Legia Warszawa.

Max von Schleebrügge hade huvudrollen när Bröndby slog ut Legia Warszawa. Backklippan gjorde båda målen i 2–2-mötet.

Resultatet innebär att danskarna är vidare i kvalet till Europa League på fler gjorda bortamål. Den första matchen slutade 1–1.

Målade tidigt

Max von Schleebrügge visade vägen tidigt genom att nicka in 1–0 efter en hörna från Alexander Farnerud. Då visade matchuret sex minuter. I andra halvlek arbetade sig Legia Warszawa tillbaka och gick fram till 2–1. Ledningsmålet kom efter att Mikael Nilsson rivit ner en hemmaspelare och domaren pekat på straffpunkten.

Fortsatt liv

Kort därefter slog svensken till på nytt i röran efter en hörna och räddade därmed fortsatt liv för Bröndby i Europa League.

– Han var fantastisk ikväll, berömmer lagkamraten Peter Madsen som först bokfördes för Bröndbys kvittering.

Madsen ville dock att rätt skulle vara rätt och gav målet till svensken.

– Han var på bollen innan den gick in, säger Madsen till ekstrabladet.dk.

Warszawa-klubben hade flera bud på ett segermål i slutet. En storspelande Stephan Andersen i målet satte dock punkt för Legias Europadrömmar.