Dubbla tavlor av Ivo Vazgec

Publicerad 2014-06-02

Målfest mellan AIK och BP

Ivo Vazgec kommer inte att komma ihåg den första halvleken mot AIK som sin bästa i karriären.

Brommapojkarnas målvakt stod för två tabbar och släppte in fyra mål.

– Vi gör för mycket enkla misstag, säger tränaren Stefan Billborn till C More.

Derbyt mellan AIK och Brommapojkarna blev allt annat än målsnålt. Redan i den femte minuten sköt förre AIK-spelaren Gabriel Petrovic ledningen till BP. Men AIK behövde inte mer än två minuter för att sätta kvitteringen. Målskytt – förre BP-spelaren Nabil Bahoui. Anfallaren fick dock hjälp av målvakten Ivo Vazgec som kom ut helt fel vid målet. Drygt kvarten senare stod Vasquez för en ny tabbe när han skulle plocka ner ett inlägg, men tappade bollen till Eero Markkanen som kunde ge AIK ledningen.

Bahoui tvåmålsskytt

Två minuter senare var det dock BP:s tur att kvittera. Henok Goitom tappade boll till Petrovic som i sin tur spelade fram Dardan Rexhepi som snyggt satte 2-2.

Näst mål lät inte vänta på sig. Markkanen fick kliva rakt igenom BP-försvaret och kunde enkelt göra 3-2 innan halvtimme var spelad på Friends Arena. Innan det var dags för paus hann även Bahoui bli målskytt efter att ha fått bollen på kanten och satt 4-2.

– Inte bra att vi släpper in två mål, vi har snackat mycket om att vi inte ska släppa in mål och försöka hålla nollan. Vi måste ta oss i kragen, säger Bahoui till C More.

Anfallaren var dock nöjd med AIK:s offensiva spel.

– Det är positivt. Jag har gjort två, Eero har gjort två. Jag tycker att vi hotar bra och så får vi in bollen också, säger han.

AIK vann matchen med 4-2.