Arsenal har fått en pangstart på 2014/2015.

På söndagen bärgades säsongens första titel när ”Gunners” krossade Manchester City i Community Shield-mötet.

– Viktigt för vårt självförtroende, säger Arsene Wenger efter 3-0.

Frank Lampard såg bekymrad ut på läktarplats.

Arsenal hade inte tagit en titel sedan 2005 – men i maj vände Arsène Wengers mannar mot Hull i finalen i FA-cupen och efteråt var det vild glädje. Årets säsong inleds som brukligt med Community Shield – där ligamästarna möter FA-cupsegrarna – och "Gunners" tog en ny titel.

– Vi gjorde en riktigt bra match och det känns tryggt för mig. Det var en bra förberedelse, det var viktigt att vinna i dag, säger Wenger till klubbens Twitterkonto.

Arsenal inledde piggt och tog ledningen mitt i den första halvleken när Santi Cazorla tog sig förbi Gael Clichy och tryckte bollen i nät bakom Willy Caballero, som fick chansen i City-målet i stället för engelske landslagsmålvakten Joe Hart.

Lampard på läktaren

Frank Lampard, som satt på läktaren tillsammans med bland annat Sergio Agüero, fick också se sin nya klubb släppa in ytterligare ett mål under första halvlek.

Tre minuter före paus spelade Barcelona-förvärvet Alexis Sánchez fram Yaya Sanogo – som assisterade Aaron Ramsey. Walesaren avslutade med en läcker chip.

Arsène Wenger gjorde ett trippelbyte redan i paus – det gav resultat. Manchester City tog över kommandot och hade flera lägen att reducera, men i stället var det inbytte Oliver Giroud som på en riktig kanon dundrade in 3–0 i den 61:a matchminuten.

En seger i engelska supercupen behöver dock inte per automatik innebära en framgångsrik säsong i övrigt. Förra året tog David Moyes titeln med sitt Manchester United, för att ta ett exempel.