Uppdaterad 2015-07-06 | Publicerad 2015-07-04

Fyra kryss innan uppehållet.

Men efter 2-0 mot Örebro är Djurgården vinnare igen.

Nu har man elva raka utan förlust.

Tillsammans med Norrköping var Djurgården allsvenskans positiva överraskningar. Inte sedan förlusten mot Hammarby den 13 april har stockholmarna förlorat en match i serien. Men precis före uppehållet hakade vinstmaskinen något när Pelle Olssons mannar radade upp fyra kryss.

Men uppehållet verkar ha gjort Dif gott. Mot vårens negativa överraskning, Örebro, tog man kommandot direkt när Daniel Berntsen fiskade upp ett inlägg i bortre delen av straffområdet och sköt 1-0 redan efter fem minuter. Knappt tjugo minuter senare gjorde Sam Johnson tvåan efter att ha kommit åt en andraboll efter hörna och sedan tryckt upp en distinkt volley i nättaket.

”Vi är helt passiva”

– Vi är inte med i början, vi är helt passiva och låter de får målen utan att behöva anstränga sig, konstaterade en besviken Robert Åhman Persson i C Mores pausintervju.

Örebro hade en bra period i slutet av första och början av andra halvlek men någon reducering fick man inte in utan Djurgårdens elfte raka match utan förlust är ett faktum.

– Vi spelar stundtals bra, särskilt i andra halvlek, säger Kenneth Höie i C More.

Ska man leta något orosmoln i Djurgårdslägret är det väl möjligen målfarligheten hos vårens succéspelare Nyasha Mushekwi som hann med att bränna dubbla frilägen under matchens slutkvart.