Örfilen gav Jääskeläinen rött

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-08-29

Upprört när Larsson mötte Elmander

Svenskmötet i söndagens Premier League mellan Johan Elmanders Bolton och Sebastian Larssons Birmingham urartade efter 37 minuters spel.

Boltonmålvkaten Jussi Jääskeläinen tände till efter en närkamp med Roger Johnson och gav Johnson en örfil.

Trots att Bolton tvingades spela över halva matchen med en man mindre lyckades de både reducera och kvittera.

Martin Petrov visade sitt missnöje mot motståndarlagets bänk när han byttes ut.

Roger Johnson gav Birmingham ledningen efter fyra minuters spel efter ett snyggt anfall där bollen kom snett inåt bakåt i straffområdet. Efter några om och men var Johnson framme och stötte in bollen.

I jakten på kvittering var Johan Elmander bland de hetaste spelarna i Bolton men laget fick inte riktigt till det.

Efter 37 minuters spel var Johnson framme vid Boltonmålet igen och hamnade i en närkamp med målvakten Jussi Jääskeläinen.

Vilda protester

Jääskeläinen föll och fick en vänsternäve i magen, blev förbannad och slog Johnson i ansiktet. Rött kort var ett faktum men Jääskeläinen var ordentligt upprörd. Protester kom från alla håll och när Owen Coyle tvingades byta ut Martin Petrov, till fördel för den nya målvakten Adam Bogdan, passade bulgaren på att ryta mot motståndarbänken.

I inledningen på den andra halvleken utökade Birmingham ledningen efter att Boltonförsvaret stannat upp.

Cameron Jerome tog emot bollen i straffområdet, i misstänkt offsidesituation, slog bollen till Craig Gardner och grundlurade Bogdan i Bolton-målet.

Bolton kom ikapp

Bolton kunde vända matchen, trots en man mindre på plan och med Johan Elmander borta. Elmander tvingades nämligen byta efter att ha fått känningar i ett baksida lår.

2–1 kom på en väldigt billig straff som Kevin Davies satte.

2–2 kom fyra minuter efter att Sebastian Larsson tvingats kliva av med en misstänkt knäskada. Robert Blake satte då en frispark direkt i mål. Det blev också målet som fastställde slutresultatet.