Släpper in mål – tar av sig tröjan och lämnar förtvivlat planen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-26

FAR Rabats misstagsmålvakt gjorde det igen

För två veckor sedan trodde FAR Rabat-målvakten Khalid Askri att han räddat en straff – men under målfirandet rullade bollen istället över mållinjen och FAR Rabat var utslagna ur den marockanska cupen.

I går var målvakten den stora syndabocken igen när han tappade in 1–0 till KAC Kenitra.

Då fick Askri nog – tog av sig tröjan och lämnade planen i förtvivlan – innan första halvleken ens var slut.

FAR Rabat är ett av Marockos mest kända fotbollslag, ligan har de vunnit flera gånger.

Den senaste tiden har det dock varit något mörka rubriker kring laget – på grund av målvakten Khalid Askri.

FAR åkte ur marockanska cupen efter att Askri firade en ”räddad” straff för tidigt.

Askri slängde sig åt rätt håll och var på bollen. Men när han kaxigt firade räddningen rullade bollen sakta över mållinjen och domaren dömde mål.

Sprang ifrån lagkamraterna

I går var det ligamatch mot KAC Kenitra och Askri hamnade i rampljuset igen.

Efter misskommunikation lät en av hans backar honom ta bollen. Då kom en Kenitra-anfallare och snodde bollen från Askri och satte den enkelt i mål i den 39:e minuten.

Likt en grinig 10-åring, kan man tycka, drog han av sig tröjan och rusade av planen. Hans lagkamrater försökte stoppa honom, men det gick inte. Askri ville inte vara med längre.

Det olyckliga målet blev matchens enda och Kenitra vann med 1–0.