Tourays tavla nära sänka Djurgården

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-10-24

Tappade in Ishzakis skott – Men Igboananike räddade en poäng

Pa Dembo Touray bjöd återigen på en riktig tavla, Prince Ikpe Ekong gjorde ett självmål och Djurgårdsförsvaret slarvade.

Elfsborg tog tillvara på hemmalagets misstag och Denni Avdic visade varför han är allsvenskas målkung.

Men Kennedy Igboananike satte 4–4 i matchens sista sekunder och räddade en poäng för Djurgården.

– Jag tänkte bara: Nej Dembo var gör du, säger Touray till Sportbladet.

Det blev en svängig match mellan Djurgården och Elfsborg.

I den första halvleken var det Djurgårdsbacken Prince Ikpe Ekong som var huvudperson.

Efter en kvarts slog Djurgården en frispark. Elfsborgsmålvakten Jesper Christiansen släppte en retur som Ikpe Ekong stötte in.

Prakttavla

En kvart senare skulle Ikpe Ekong rensa bort Denni Avdics inspel men styrde den istället i mål.

I den andra halvleken tog Elfsborg ledningen efter en prakttavla från Djurgårdsmålvakten Pa Dembo Touray som tappade in Stefan Ishizakis skott.

– Jag tänkte bara: Nej Dembo var gör du, säger Touray till Sportbladet efter matchen.

Till Tourays lycka kvitterade Kennedy Igboananike som nickade in en hörna i den 61:a minuten.

Sedan gav Amadou Jawo Elfsborg ledningen igen när han fångade upp en retur från Dembo Touray.

Avdic avgjorde

Men matchen hann vända flera gånger. I den 73:e minuten slog Daniel Sjölund ett långt inlägg som som gick till en helt fri Petter Gustafsson som avslutade snyggt.

Allsvenskans skyttekung Denni Avdic visade varför han är just allsvenskans skyttekung när han i den 75:e minuten snodde bollen från ett Djurgårdsförsvar som slarvade.

Matchen såg ut att vara avgjord när Djurgården satte enorm press i matchens sista minuter.

”För mycket misstag”

I det som blev matchens absolut sista läge gick Sebastian Rajalaksos skott via ribban ut till Igboananike som satte 4–4 och räddade en poäng för Djurgården.

– Jag hade tur som stod i den positionen, säger Igboananike till Canal Plus och fortsätter:

– Vi gjorde en bra match men gör för mycket misstag och målvakten Dembo gjorde misstag.

Denni Avdic var imponerad över Djurgårdens kämpaglöd.

– Måste ändå ge Djurgården lite cred. De kämpar på och visar hjärta, säger han.