Dagens namn: Harry, Harriet

Zlatan utvisad – då tappade Barça poäng

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-03-06

Skräll borta mot Almeria

Barcelona kan förlora serieledningen i La Liga efter att bara ha fått 2-2 borta mot Almeria.

Tränaren Pep Guardiola blev uppvisad på läktaren, Carles Puyol gjorde självmål och Zlatan Ibrahimovic blev utvisad under en märklig och tung match för topplaget.

Leo Messis kunde ändå genom två mål rädda laget från ett totalt fiasko.

60 minuter in i matchen fick Zlatan Ibrahimovic syna det röda kortet. Svensken var inblandad i en närkamp med Domingo Cisma i straffområdet när Almeria-spelaren föll till marken. Domaren var snabbt framme och visade ut svensken.

Självmål av Puyol

På reprisbiderna syns att Ibrahimovic var på Cismo med benet och armen men utvisningen ser minst sagt tveksam ut.

Dessförinnan hade dessutom tränaren Pep Guardiola blivit uppvisad på läktaren och försvararen Carles Puyol gjort ett retsamt självmål.

Barcelona fick ändå med sig en poäng och räddaren i nöden hette Leo Messi. Argentinaren lyfte först in en frispark till kvitteringen 1-1 och gjorde sedan 2-2 efter Puyols självmål, tursamt assisterad av Almerias försvar.

”Väldigt olyckligt”

– Vi spelade bra men resultatet är väldigt olyckligt. Det är viktiga poäng som har glidit oss ur händerna, säger målvakten Victor Valdes enligt AP.

Efter den oväntade poängförlusten kan Real Madrid passera ärkerivalen i toppen av tabellen om laget slår Sevilla i kvällens sena match.

Almerias svensk Henok Goitom kom in efter 68 minuter men lyckades inte göra något större avtryck i matchen.