Arsenal ny serieledare i England efter ny seger

Tycker till  Författaren Björn Ranelid beskrev sin syn på dagens Arsenal i Canal Plus sändning Supersöndag under eftermiddagen.

Björn Ranelid är en av Sveriges kändaste författare och har ett 15-tal böcker i sin bibliografi.

Men skåningen har fler strängar på sin lyra.

”Får allt på samma gång”

Ranelid är passionerat fotbollsintresserad och som ung spelade han fotboll i Malmö FF, Helsingborg och Trelleborg.

Under Canal Plus Supersöndag visade han att han inte bara har en vass penna när han förklarade hur han ser på årets Arsenal i Premier League.

– Det är nog enda gången jag sett ett lag så konsekvent på en radie på 25 meter ha sex spelare som spelar med ett tillslag, sa Ranelid om Arsenals spel i den första halvleken.

– Arsenal är som en buljongtärning, jag ser aldrig något annat lag med sådan kreativitet och skapelseförmåga. Du stoppar den i motståndarlaget och så får man allt på en gång.

Arsenals unga lag körde över Sunderland i matchinledningen. Van Persie fick en makalös träff med vänstern på en frispark och smackade in 1-0 via ribban. Mäktigt!

Senderos ökade på till 2-0 sju minuter senare och Arsenal satte även 3-0 men målet blev bortdömt för offside.

Stämplade Hleb i skrevet

I stället för en matchpunktering reducerade Wallace för Sunderland som spottade upp sig och började jaga en kvittering.

Ranelids förklaring:

– Buljongtärningen varar kanske bara i 20 minuter sen blir man av med de starka smakerna och dofterna. Det tror jag motståndarlagen lär sig också.

Under matchens sista 20 minuter pressade Arsenal tillbaka Sunderland hårt och missade chans på chans på chans. Till slut kom utdelningen.

Robin van Persie avslutade ett rappt anfall när han tog emot bollen med vänsterfoten och drog till direkt.

På tilläggstid fick Sunderland McShane utvisad efter en ful stämpling mitt i skrevet på Hleb.

Segern var välförtjänt och förde upp Londonlaget förbi Manchester United och upp i Premier League-topp.

– Arsenal måste lära sig hålla en hel match. Laget kom i gungning, summerade Ranelid.