Dagens namn: Erling, Jarl

August Priske fyramålsskytt för Djurgården

Publicerad 2024-10-10 20.52

August Priske, 20 hade målshow i svenska cupen.

Djurgårdens anfallare gjorde fyra mål i 6–1-segern mot division 2-laget Järfälla.

Finalisterna från i våras är nu klart för nästa års cup-gruppspel.

Den allsvenska trean kom till start med en namnstark elva, även om många namn vilades. Exakt fyra minuter tog det för Tobias Gulliksen att göra 1–0, framspelad av August Priske.

Tio minuter gav Gulliksen tillbaka när han passade från Priske till 2–0.

Spiken i kistan kom redan efter 25 minuter när Peter Therkildsen petade in bollen på mållinjen efter en snabbt slagen frispark.

– Vi kommer ut som vi ska och precis som vi pratat om med mycket energi. Att vi lyckas göra tre mål är väldigt starkt, säger Viktor Bergh i Sportbladets sändning.

Slarv i eget straffområde

Järfälla spelar tillvardags i division 2 och var aldrig nära att hota Djurgården-segern. Men man fick jubla stort när 3–1-reduceringen kom i 47:e minuten genom Nahom Egziabihair, efter stort slarv i Djurgårdens försvar.

Sedan tog Priske över showen fullständigt och stod för ett åkta hattrick. Först utökade han till 4–1 efter dryga timmens spel. Sen gjorde anfallaren två mål på två minuter i slutet till 5–1 och 6–1, som också blev slutresultatet.

– Ett mål är ett mål, jag tar alla jag kan få, säger Priske som hade bud på ett femte.

– Jag borde satt den, 100 procent.

Priske kom till Djurgården från Midtjylland i augusti och hade inför dagen bara gjort ett mål.

När Djurgården nu är klara för gruppspelet är det endast Malmö FF och Elfsborg (av de allsvenska lagen) som inte har spelat sin kvalmatch i den andra omgången.