”Spiderman” målade när Dortmund vann

Publicerad 2014-08-13

Rond ett till Jürgen Klopp

”Spindelmannen” frälste Dortmund i supercupen.

När Pierre-Emerick Aubameyang nickade in 2-0 mot Bayern München kunde Dortmund-fansen andas ut.

– Jag gjorde det för min son som fyller år idag, säger målskytten till Bild.

Mycket av förhandssnacket handlade om Robert Lewandowski, som ställdes mot sitt gamla lag för första gången sedan den känsliga övergången till Bayern München.

Anfallaren hade dock, likt hela laget, en tung dag på jobbet utan sina storstjärnor som Arjen Robben och Franck Ribery.

– Vi är fortfarande mitt uppe i förberedelserna och har definitivt inte hittat rytmen. Vi är långt ifrån 100 procent, säger Philipp Lahm som byttes in i halvtid.

Eländet satte igång i när Dortmunds Henrich ”Micki” Mchitarjan öppnade upp målskyttet efter 23 minuter med ett pangskott. I första halvlek tvingades dessutom Bayern-spelaren Javi Martinez utgå på grund av skada.

Hämtad från St.Etienne-tiden

Dortmund hade bäst kontroll på händelserna och kunde utöka ledningen när Pierre-Emerick Aubameyang gjorde 2-0 i andra halvleken på nick.

Anfallaren, som kom till Dortmund i fjol, firade med att plocka fram en Spindelmannen-mask. Den klassiska målgesten har den franskfödde strikern använt sig av tidigare och är hämtad från hans tid i St.Etienne där lagkamraten Jeremie Janot var ett stort fan av seriehjältar.

– Jag gjorde det för min son som fyller år i dag, säger han till Bild.

Några fler mål blev det inte och precis som i fjol kunde Jürgen Klopps mannar bärga hem titeln framför näsan på Pep Guardiola.

– Vi spelade sensationellt bra försvarsspel. Vi var konsekventa i 90 minuter, säger Klopp enligt Die Welt.