Dagens namn: Simon, Simone

Avstängningarna störde inte Ängelholm

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-06-30

Väsby skrällde mot Öis

Trots att de hade stängt av fyra spelare lyckades Ängelholm besegra Jönköpings Södra på bortaplan med hela 3–0.

Forwarden Mattias Adelstam, 26. mittfältsmotorn Antonio Rojas, 24, forwarden Björn Westerblad, 23 och yttermittfältaren Patrik Åström, 21 fick inte spela i matchen mot Mjällby. De var avstängda av disciplinära skäl på grund av att de tog ut en festkväll.

– Det handlar om idrott på elitnivå. Vi har ingenting emot om spelarna tar sig en öl, men de får absolut inte gå över gränsen. Det tar ett par träningar innan spelarna åter kan ge allt på träningarna. Idrottsmän på den här nivån måste ta det lugnt mellan matcherna och inte vara ute och festa. Jag hoppas det handlar om ungdomligt oförstånd och att det aldrig händer igen, sa ordföranden Mats Johansson inför matchen.

Seger trots allt

Det spelade dock mindre roll för resultatet i måndagens match mot Jönköpings Södra. David Bennhage inledde målskyttet i 39:e minuten. Fyra minuter in på andra halvlek kom 2–0 genom Jonas Nilsson. J-Södra orkade inte resa sig och med tio minuter kvar fastställde Emil Salomonsson slutresultatet till 3–0.

Väsby skrällde

Josef Karlsson gjorde matchens enda mål för Qviding mot Mjällby. Den stora skrällen för kvällen var ändå Väsbys seger mot Örgryte. Martin Mutumba och Mikael Thorstensson gav Väsby ledningen med 2–0. Björn Anklev reducerade med en kvart kvar att spela, men Örgryte kom aldrig i kapp och Väsby rycker i bottenstriden.