Lustigs mardröm – skada & förlust

Publicerad 2013-02-12

3-0-seger för Juventus på Celtic Park

De skrällde sig hela vägen genom gruppspelet, men nu ser det mörkt ut för Mikael Lustigs Celtic.

Den svenske högerbacken tvingades bryta med skada – och fick från sidlinjen se Juventus vinna med 3-0.

Mikael Lustig fick sämsta möjliga start på Champions League-åttondelen mot Juventus.

Turinlagets Alessandro Matri bröt förbi på svenskens högerkant och satte bollen förbi Celtic-målvakten Fraser Forster efter bara tre minuter.

I andra halvlek blev det än värre då Lustig plötsligt föll mot marken och höll sig för vristen. Strax därefter linkade han av planen för ett byte.

Juventus drömläge

Trots ett på pappret överlägset Juventus stod de skotska ligamästarna upp bra och hade flera chanser att kvittera Matris ledningsmål.

Just Mikael Lustig låg bakom ett av de bästa, då hans inlägg var nära att cykelsparkas i mål av Kris Commons i mitten av första halvlek.

Men så blev det inte. Claudio Marchisio utökade ledningen i 77:e minuten och med bara sju minuter kvar av ordinarie tid fastställde Mirko Vucinic slutresultatet till 3-0.

Inför matchen hade Celtic bara två förluster på de 23 senaste hemmamatcherna i Champions League, båda mot Barcelona.