Messi slog rekordet – på 25 minuter

Uppdaterad 2012-12-10 | Publicerad 2012-12-09

Störste målskytten någonsin under ett år

25 minuter.

Det var allt Lionel Messi behövde för att göra två mål mot Betis och slå Gerd Müllers otroliga målrekord från 1972, då tysken gjorde 85 mål för klubb- och landslag.

Messi är nu uppe i 86 mål under 2012.

– Jag ska försöka göra mer mål det här året så att rekordet blir svårare att slå för framtida spelare, säger Messi efter matchen.

När Lionel Messi, 25, föll ihop och tog sig för sitt vänstra knä i Champions League-matchen mot Benfica i onsdags trodde han att han skulle bli borta en lång tid.

– Jag trodde helt ärligt, på grund av smärtan, att det var den sista bollen jag skulle röra på väldigt länge, sa han då.

Men redan på söndagkvällen var han tillbaka från start när Barcelona reste till Sevilla för att ta sig an seriefyran Real Betis.

Jagar målrekordet

Den senaste tiden har argentinaren jagat tidernas målrekord.

Kalenderåret 1972 gjorde Gerd Müller 85 mål för Bayern München och Västtyskland, ett rekord som har stått sig sedan dess.

Inför kvällens match stod Messi på 84 mål för Barcelona och Argentina under 2012, men bara 16 minuter in i matchen hade han tangerat rekordet.

Tio minuter senare klackade Andrés Iniesta fram Messi som kraftfullt och precist satte målet som slår det historiska rekordet.

Allt efter bara 25 spelade minuter.

– Det är trevligt för vad det är värt, men det viktigaste idag var segern som håller oss ur räckhåll från de andra lagen. Det är viktigt, säger Messi enligt Sport.

– Mitt mål är att vinna titlar med laget.

Ramträffar överallt

Betis lyckades sedan reducera och andra halvlek blev en lång, svettig jakt på kvittering för Sevilla-laget.

Med flera fina lägen och i alla fall två solklara ramträffar kunde de grönklädda inte ha kommit närmare.

Åt andra hållet hade Barcelona även de flera bra chanser och hade bland annat ett dubbelläge när målvakten Adrian styrde ett Messi-skott i stolpen och Jordi Alba bombade returen upp i ribban – en otrolig miss.

Barcelona vann till slut med 2-1 och har nu sex poäng ner till ligatvåan Atlético Madrid.