Mario Balotelli har vuxit ut till en nyckelspelare i Italiens landslag.

I dag sänkte han Malta med två nya mål.

– Som tur är har vi en superstjärna i anfallet, säger Riccardo Montolivo.

Italien går mot Rio-VM med stora steg.

I dag besegrade man säkert Malta med 2-0 och Cesare Prandellis bråkige favorit Mario Balotelli blev huvudperson.

I åttonde minuten drog Milans 22-åring in en straff och i första halvlekens slutskede placerade han snyggt in tvåan efter fint förarbete från Mattia De Sciglio.

– Malta spelade tajt och vi hade svårt att hitta ytor. Men som tur är har vi en superstjärna i anfallet som fixade det för oss. Just nu är han en komplett spelare, säger Riccardo Montolivo enligt Football Italia.

Buffon näst störst

Lagkaptenen Gianluigi Buffon orsakade straff men, eftersom målvakten firade sin 126:e landskamp med ”Gli Azzurri” och därmed blev den näst störste i landslagets historia (Paolo Maldini har även han 126 matcher för landslaget, Fabio Cannavoro har mest med 136), såg han till att rädda den och höll nollan.

– Buffon krönte den här milstolpen som en kapten, med en fantastisk räddning vid ett viktigt tillfälle, säger förbundskapten Prandelli.

Italien leder sin grupp med tre poäng, och en match mindre spelad, före Bulgarien.