Rött kort & två tappade poäng

Uppdaterad 2014-01-29 | Publicerad 2014-01-28

Flamini utvisad för Arsenal

Arsenal hade 2-1 mot Southampton och på väg att försvara serieledningen.

Men bara minuten efter ledningsmålet kvitterade Adam Lallana innan Mathieu Flamini drog på sig ett rött kort.

Southampton var laget som dominerade den första halvleken mot serieledaren Arsenal. Efter 21 minuter gav det utdelning när José Fonte tryckte ner Nacho Monreal och nickade in 1-0.

Men Arsenal reste sig i andra halvlek och både kvitterade samt tog ledningen. Olivier Giroud klackade snurrandes in 1-1 på passning från Bacary Sagna och bara fyra minuter senare var det dags igen.

Rött kort direkt

Santi Cazorla stormade fram och placerade in 2-1. Men glädjen blev inte långvarig. Bara minuten senare hade Southampton återställt ordningen till 2-2 tack vare Adam Lallana.

Arsenals förhoppning att pressa för ett eventuellt segermål stoppades sedan av två franska sulor.

Med 81 minuter på klockan hoppade Mathieu Flamini in i en tackling på mittplanen med dobbarna före och fick rött kort direkt. Matchen slutade oavgjort, ett resultat Arsenal till sist nog ändå var rätt nöjda med.