Dagens namn: Simon, Simone

Luca Toni – nu lika stor som Hamrin

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-04-02

Tangerade svenske legendarens klubbrekord

Luca Toni förstärkte sin förstaplats i skytteligatoppen i serie A när han nätade för 26:e gången den här säsongen. Målet kom efter två minuter och gav Fiorentina 1–0 mot Roma i den viktiga kampen om fjärde plats i serie A.

Gästerna kvitterade i den andra halvleken genom argentinske backen Leandro Cufre. Därmed är Fiorentina fortfarande fyra en poäng före Roma och har just nu sista platsen till nästa säsongs Champions League.

Med sitt mål tangerade Luca Toni klubbrekordet i Fiorentina. Kurre Hamrin och argentinaren Gabriel Batistuta har också gjort 26 mål under en säsong i Florenslaget.

Udinese tog tre viktiga poäng i botten när man slog Parma hemma med 2–0. Tack vare den första trepoängaren på tre månader förstärkte man sin position ovanför nedflyttningsstrecket. Ned till Messina som förlorade 0–3 mot Inter på lördagen är det nu fyra poäng.

Målrikaste matchen i serie A var mötet Lazio-Empoli som slutade 3–3. Inhopparen Paolo Di Canio dribblade sig förbi tre försvarare och satte 3–2 till Lazio i 80:e minuten. Det sista målet kom på stopptid när Lazios back Massimo Oddo styrde ett inlägg i eget mål.

De tre topplagen spelade alla på lördagen. Förutom trean Inters seger fick serieledande Juventus bara 0–0 mot bottenlaget Treviso medan tvåan Milan blev poänglöst efter 0–1 borta mot Lecce.