Argentina bjöd på fotbollsfest

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-06-17

Higuain gjorde hattrick mot Sydkorea

Äntligen kom festen som VM har längtat efter. Argentina bjöd på fotbollsgodis när man besegrade Sydkorea med 4–1 och Higuain blev tremålsskytt.

– Otroligt svårt att försvara sig mot, säger experten Ola Andersson.

Efter många defensiva och målsnåla matcher har många klagat på att årets VM är ett av de tråkigaste. Men kanske kan det vända nu. Argentina spelade stundtals propagandafotboll mot Sydkorea och visade att laget är på väg mot storformen.

Men det var faktiskt Sydkorea som bjöd på Argentinas ledningsmål. Argentina fick frispark i bra läge på vänsterkanten efter en dryg kvart av matchen. Ett dykande inlägg damp ner precis på fötterna hos Park Chu Young som inte hann reagera för att få undan bollen. I stället stötte han den in precis bredvid målvakten Sung Ryong.

Fixade frispark till 2–0

Tevez snodde sedan bollen av Sydkorea och fixade en frispark på vänsterkanten i den 31:a minuten. Efter en kort variant slog Maxi Rodriguez ett inlägg som skarvades vidare till Gonzalo Higuain som i fritt läge nickade in 2–0. Och Higuain, som skyfflat in mål för Real Madrid den senaste säsongen, skulle få fler tillfällen senare i matchen.

Men precis före paus gjorde nonchalans av Argentinas back Demichelis att Lee Chung Yong kunde sno bollen och fri med målvakten reducera till 2–1. Och Sydkorea hade en kanonchans till kvittering i minut 58 men Kihuns skott styrdes utanför efter fint spel.

Fantastiskt 4–1

Higuain gjorde matchavgörande 3–1 från en meter efter att Messi skjutit, slagit målvaktsreturen i stolpen och bollen sedan studsat ut till Higuain. Och 4–1 kom efter ett propagandaanfall av Argentina. Aguero kom loss till vänster i straffområdet efter en passning från Messi och lättade en yttersida in till Higuain som satte bollen i nät med skallen. Därmed fullbordade ett hattrick.

Den senaste gången en spelare gjorde tre mål i en VM-match var Pauleta för Portugal 2002 mot Polen.

Nicolas Burdisso ersatte Walter Samuel i Argentinas försvar på grund av skada.