Inga mål framåt - och förlust hemma mot Rosenborg med 0-1.

AIK-tränaren Alex Miller experimenterade med startelvan, men det norska storlaget dominerade på Råsunda.

Och nu har AIK rejäl uppförsbacke i kvalet till Champions League.

– Spelarna gjorde väldigt bra ifrån sig, säger trots allt AIK-tränaren till Viasat Fotboll.

– Jag är inte nöjd, vi skulle gjort fler mål, säger Rosenborgs dito Nils Arne Eggen.

Antonio Flavio och Admir Catovic inte ens på bänken. Walid Atta skadad.

AIK-tränaren Alex Miller möblerade om i laget i det nordiska stormötet med Rosenborg i Champions League-kvalet. Bland annat fick senaste nytillskottet, anfallaren Mohamed Bangura, förtroende från start.

Och till en början såg Millers taktik ut att överraska Rosenborg.

AIK inledde matchen piggt, och Robert Åhman-Persson hade ett skott över redan i den andra matchminuten.

Men efter tio minuter hade Rosenborg fått ordning på sitt spel - och tog över allt mer på Råsunda.

Örlund höll nollan

Ivan Turina hade mer att göra i hemmamålet än förre AIK-målvakten Daniel Örlund i Rosenborgs mål.

Landslagsbacken Mikael Lustig kom med ett par fina RBK-inlägg och Rade Pricas anfallskompis Morten Moldskred störde AIK flera gånger om.

Men visst hade AIK också chanser.

Som när Niklas Backmans stenhårda frispark gick tätt utanför Rosenborgs eller som när Mohamed Bangura tjusigt hittade Helgi Danielsson i den 33:e minuten.

Bangura hade bästa chansen

Men islänningen sparkade i luften och minuten senare kom nästa bakslag: 1-0 till Rosenborg sedan ett stillastående AIK låtit Markus Henriksen i lugn och ro ladda för ett distansskott.

Målet innebar en uppförsbacke för AIK och i andra halvlek fortsatte Rosenborg att dominera, även om Bangura hade två bra chanser direkt efter paus.

Men 21-åringen - som även drog ett skott tätt utanför med dryga kvarten kvar - fick agera ganska ensamt.

Visserligen hade inhopparen Viktor Lundberg en farlig nick i slutminuterna, men Rosenborg hade greppet om mötet och 0-1 stod sig till slutsignal.

Eggen inte nöjd

Bortamålet ger de norska mästarlaget en klar fördel när mötet avgörs i returmatchen nästa onsdag, på Lerkendal i Trondheim.

– Vi har inte riktigt den standarden man behöver för att spela i Champions League, säger AIK-tränaren Alex Miller.

– Men spelarna gjorde väldigt bra ifrån sig mot ett bra motstånd. De har rutin från turneringen tidigare. Vi måste vinna i returen, vi ska åka till Norge och försöka göra mål så tidigt som möjligt.

Rosenborgstränaren Nils Arne Eggen var, trots segern, inte helt nöjd:

– Nej, vi gör för lite mål på de chanser vi har och släpper till onödiga chanser på slutet. Resultatet i sig är bra men vi skulle gjort fler mål.