Drömmer om guld efter bjudningarna

Uppdaterad 2018-07-31 | Publicerad 2011-09-15

AIK ny tvåa tack vare Mjällby

Mjällby hade knappt hämtat sig från Pär Ericssons jättemiss när Joachim Lantz glidtacklade in segermålet för AIK i egen kasse.

De två jättebjudningarna för AIK till andra plats i allsvenskan efter 2-0 – och en nyväckt dröm om guld.

– Vi börjar i rätt ända i dag också. De har en bra första kvart och så växer vi in i det. Det är riktigt roligt att vårt försvarsspel är så bra, säger AIK:s tränare Andreas Alm i Canal Plus.

IF Elfsborg

Mjällby började bäst hemma mot AIK och dominerade stundtals spelet i den första halveken. Men gästerna från Stockholm hade marginalerna på sin sida. Det visade sig inte minst i den andra halvleken när avgörandet föll.

Missade öppet mål

Fyra minuter kom att ge AIK alla tre poängen. Fyra minuter som nu får gästerna att börja drömma om guld.

Pär Ericsson skulle först bara nicka in 1-0 för Mjällby på ett perfekt inlägg. Lånet från IFK Göteborg hade hela målet öppet framför sig från bara någon meter men lyckades nicka rakt på målvakten Ivan Turina som räddade.

– Ivan (Turina) gör en parad där som är avgörande för att det fortfarande ska vara 0-0, säger AIK:s tränare Andreas Alm.

Fyra minuter senare kom Viktor Lundberg runt på kanten för AIK. Inlägget såg ut att bli felriktat men försvararen Jochim Lantz kastade sig fram och glidtacklade oturligt in bollen i eget mål.

– Jag lyckas inte få undan foten utan styr upp den i egen kasse, säger Lantz.

Går förbi Elfsborg

Stärka av ledningen höjde sig AIK och tog kontroll över matchen. Precis innan klockan slog 90 minuter kunde också Martin Mutumba avgöra matchen efter en individuell prestation.

Seger innebär att AIK är ny tvåa i allsvenskan. Laget kliver förbi Elfsborg med två poängs marginal och skuggar nu, med en match mer spelad än övriga topplag, fem pinnar bakom serieledaren Helsingborg.