Oavgjort i svenskt genrep inför VM

Publicerad 2011-06-23

Sverige kom undan med 1–1 mot Japan i genrepet inför VM i Tyskland. Sveriges lag var ofta långsamt och slog bort passningar, men skapade också flera bra lägen i slutminuterna.

Det svenska landslaget fick snabbt problem med att möta Japans kvicka, bollskickliga spelare. Hedvig Lindahl fick göra flera viktiga räddningar i lägen där försvaret var överspelat.

Några minuter före paus kom dock Japans ledningsmål. En hörna mot bortre stolpen möttes med en nick, som studsade via stolpen och högerbacken Annica Svensson in i mål.

Forsberg skadad

En stund tidigare hade Linda Forsberg tvingats lämna planen med en smärtande fot efter en nickduell. Hon ersattes av Maria Hammarström. Direkt efter paus byttes även Nilla Fischer och målvakten Sofia Lundgren in, samtidigt som Sverige övergick till en 4–5–1-uppställning med Caroline Seger som central offensiv mittfältare.

Schelin inte med

Till slut gjordes åtta byten i det svenska laget. När Seger gick ut fick Therese Sjögran en central roll, som hon snart använde för att göra 1–1 med ett välplacerat skott.

Lotta Schelin hade ont i magen och ersattes i startelvan av Josefine Öqvist, som fick spela en halvlek.

Sverige möter Colombia i VM-premiären på tisdag.

”Så jävla snyggt mål”

Efter matchen var Therese Sjögran nöjd med sin insats och beskrev sitt mål för Sportbladets Kristoffer Bergström

– Jag vann bollen, avancerade framåt och sedan placerade jag den högt i bortre hörnet, säger Sjögran.

Hennes lagkamrat Linda Forsberg var däremot mer målande när hon pratade om Sjögrans kvittering: