Elmanders svar: Supermål direkt

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-09

”Målgesten var till Elm”

NICOSIA/STOCKHOLM. Johan Elmander visade att han vill bli Sveriges nye nummer tio bakom Zlatan Ibrahimovic i matchen mot Ukraina.

29-åringen bjöd på ett drömmål efter sex minuter och höjde sedan upp tio fingrar i luften.

– (Viktor) Elm sade till mig innan matchen att jag skulle göra mål inom tio minuter, så den var till honom, säger Elmander.

Målgesten skapade teorier om en kaxig hälsning till förbundskaptenen. Johan Elmander visade tio fingrar i luften mot bänken efter att ha dragit in 1-0 för Sverige mot Ukraina. Kanske ett tecken att han vill ha tröja nummer tio i positionen bakom Ibrahimovic i anfallet?

Inte till Hamrén

– Nej det var det inte... skratt... det var till (Viktor) Elm, säger Elmander.

– Elm sade till mig innan matchen att jag skulle göra mål inom tio minuter, så den var till honom.

Med sin start visade Elmander i vilket fall att han vill ha en ordinarie tröja i startelvan. Det tog bara sex minuter innan 29-åringen visade ett lovande samarbete med Zlatan.

Ibrahimovic skarvade fram bollen i djupet med bröstet till Elmander. Bolton-proffset löpte ifrån sin försvarare och drog till bollen direkt på studs – rakt upp i vänstra krysset med vänsterfoten.

”Den satt snyggt”

– Den satt snyggt. Den studsade upp perfekt och det var bara att möta med vänstern.

Snyggaste målet i år?

– Jag har haft tur och gjorde ett snyggt mot Wolves i ligan. Målet mot Wolves var nog snyggare.

Redan i halvlek byttes sedan Zlatan Ibrahimovic som bestämt ut och efter en timme klev även Johan Elmander av. Ukraina hade dessförinnan kvitterat på straff, efter en dålig hemnick av Behrang Safari, och Sverige tvingades jaga en kvittering med Viktor Elm och Christian Wilhelmsson på topp.

Det blev resultatlöst och matchen avgjordes istället på straffar. Där drog Kim Källström sin över och Emir Bajrami slog bollen rakt på målvakten när Ukraina vann träningsturneringen.