Uppdaterad 2011-08-02 | Publicerad 2011-08-01

Viktig seger för Henkes Bois

LANDSKRONA. Ett drömmål av Bradley Surprise Ralani sänkte Hammarby - som nu tappar kontakten med topplagen.

0-3 på Landskrona IP, och Bajen är nu sex poäng från kvalplatsen.

Henrik Larsson pratade om ett tajt spelande Landskrona inför matchen, vilket skulle ge negativt resultat för det offensiva spelet.

I själva verket blev det tvärtom, då ett tveksamt spelande Hammarby bara stundtals vågade trycka på med många spelare.

Patrik Åström gjorde första målet strax före pausvilan, men det var Surprise Ralanis 2-0 efter en timme som överraskade alla. Först lyfte han bollen över sig själv och motståndarbacken, och när Johannes Hopf kom ut för att täcka lyfte han fräckt bollen över honom också. Med öppet mål kunde han enkelt rulla in det avgörande målet.

Hammarby försökte flytta upp, men det blev knappt några halvchanser. I stället kunde Landskrona med tio minuter kvar göra 3-0, Patrik Åströms andra mål i matchen.

Hammarby hade chansen att krypa närmare Degerfors på kvalplatsen, men är nu i stället fortfarande sex poäng efter. För Landskrona ser det betydligt bättre ut. Efter segern är Henrik Larssons lag nu bara tre poäng från säker mark ovanför kvalstrecket.