Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-11

Enkelt vidare efter målfest på Camp Nou

Lyon gjorde två snabba reduceringsmål.

Men det räckte inte mot Barcelona som bjöd på målfest på Nou Camp.

Barcelona körde över Lyon i den första halveken och ledde med hela 4-0 efter 40 spelade minuter. Men Lyon fick in en reducering strax innan halvtid efter en hörna som Jean Makoun nådde högst på. Strax efter halvtid gjorde Juninho 4-2 och matchen levde igen.

Kim Källström byttes in i 61:a minuten men varken han eller Lyon lyckades göra fler mål på Nou Camp.

Thierry Henry inledde Barcelonas målfest och gjorde både 1-0 och 2-0 med två minuters mellanrum. Lionel Messi ökade sedan på till 3-0 efter att ha väggspelat med Samuel Eto'o genom Lyanförsvaret som inte alls hängde med.

Tre minuter senare var det Eto'o som fick stänka in 4-0 i krysset.

Även om Barcelona tappade mycket av farten från den första halvleken kom aldrig Lyon speciellt nära.

Målskytten Juninho blev utvisad i den 91:a minuten efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort. Vilket gjorde att Seydou Heita kunde sätta 5-2 alldeles innan domaren blåste av matchen.