Tyskland tog komfortabel 4-2-seger mot Grekland

Joachim Löw chockade alla med att bänka stjärnorna Mario Gomez, Thomas Müller och Lukas Podolski.

Då klev ersättarna in och avgjorde kvartsfinalen mot Grekland.

Joachim Löw gick genom gruppspelet med bara en enda ändring i startelvan. Men när det var dags för kvartsfinal mot Grekland släppte Löw en bomb modell större. Skytteligaledaren Mario Gomez, VM-skyttekungen Thomas Müller och Lukas Podolski bänkades allihop. In kom André Schürrle, Marco Reus och Miroslav Klose.

Inledningsvis hade det nykomponerade laget svårt att hitta igenom ett kompakt grekiskt försvar. Det krävdes att lagkaptenen, Philipp Lahm, lossade högersläggan från sin vänsterposition för att överlista Michalis Sifakis.

– Vi har chansen att göra mål på de defensiva grekerna första 10 minuterna, men när vi inte gör det blir det svårt. Sen efter 1-0-målet slappnar vi av, säger Philipp Lahm.

Tyskland växlade upp

Och när Tyskland slappnade av så högg Grekland direkt. Redan i 48:e minuten tryckte Georgios Samaras in 1-1 efter en fin omställning signerad Dimitris Salpingidis.

Då växlade Tyskland upp.

I 61:a minuten volleydunkade Sami Khedira in 2-1 på inlägg från Jerome Boateng. Sen var det dags för Löws jokrar att avgöra matchen.

Miroslav Klose nådde högst på en hörna i 68 minuten och gjorde 3-1 bakom en helt felplacerad Sifakis. När sedan Klose sex minuter senare kom fri och sköt rakt på den grekiska målvakten kom Marco Reus och tryckte dit returen med ett volleyskott rätt upp i taket.

Matchen slutade 4-2 sedan Dimitris Salpingidis reducerat på straff i 89:e minuten.

"Vi kämpade för hela Grekland"

Men trots att det lossnade för Tyskland efter paus så var Philipp Lahm missnöjd med spelet.

– Vi spelade för långsamt och gjorde många fel som vi måste rätta till inför semifinalen, säger han.

Grekland lämnade trots allt turneringen med huvudet högt.

– Vi gjorde vad vi kunde. Kanske kunde vi varit lite mer försiktiga, men vi kämpade hårt, vi kämpade för hela Grekland, säger mittbacken Sokratis Papastathopoulos till AP.

Tyskland kommer nu att ställas mot segraren mellan England och Italien i semifinal.