Mourinhos uppvisning – löste Reals cupkris

Publicerad 2012-01-03

Var på väg mot chockförlust

Real Madrid låg under med 0-2 och var på väg mot en chockförlust i spanska cupen.

Då bytte José Mourinho tre spelare i halvtid och låg själv bakom vändningen till 3-2 mot Malaga.

De spanska fotbollsfansen hade redan börjat planera in El Clásico mellan Real Madrid och Barcelona i kvartsfinalen av spanska cupen i kalendern. Men de såg ut att bli blåsta på supermatchen efter en halvlek av Reals åttondelsfinal mot Malaga.

Vände på en dryg halvtimme

Sergio Sanchéz gjorde 1-0 för gästerna redan efter tio minuter och 19 minuter senare kom även tvåan, denna gång genom Martin Demichelis. Då räddades Reals spelare av sin manager José Mourinho.

Portugisen agerade med kraft i halvtid med tre byten. José Callejon, Kaká och Alvaro Arbeloa ersattes av Mesut Özil, Karim Benzema och Sami Khedira. En dryg halvtimme senare hade 0-2 förvandlats till ledning med 3-2.

Inhopparna målskyttar

Inhoppare Khedira tryckte in den första reduceringen med ett viljemål efter 68 minuter innan Malagas målskytt Sergio Sanchez bjöd Gonzalo Higuain på kvitteringen med en usel hemåtpassning.

Efter 78 minuter presenterade sig sedan nästa inhoppare när Karim Benzema, genialt framspelad av Higuain, rullade in segermålet 3-2. Real har nu en fördel inför returen i Malaga den 10 januari.