Omgång 1

Jönköpings Södra–Brommapojkarna 3–2 (1–1)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-04-14

Matchen:

Superettan smygstartade på Stadsparksvallen där nykomlingen Jönköpings Södra tog emot Brommapojkarna. Men någon smygstart blev det aldrig. Åtminstone inte för hemmalaget som prickade stolpen redan i det första anfallet.

Ett par minuter sedan kom också ledningsmålet för Jönköping, och premiärskytt blev Andreas Nilsson som fick till en riktig drömträff efter pass av Andreas Nicklasson.

Sämre start kan man ju få

Gabriel Özkan ordnade 1-1 strax innan paus, vilket också stod sig till halvtidsvilan. Men två snabba mål i början av den andra halvleken blev matchavgörande.

Martin Ekström reducerade i den 75:e matchminuten, men närmare än så kom aldrig Brommapojkarna. Premiärseger till nykomlingen Jönköpings Södra, som vann rättvist.

- Sämre start kan man ju få. Det var väldigt viktigt med seger. Vi har ett tufft program framöver med cupmatch mot Häcken och sedan Norrköping borta, så det känns riktigt skönt att vi fick med oss en trepoängare, säger premiärmålskytten Andreas Nilsson till sportbladet.se

Fakta:

Första halvlek: 1-0 (3) Andreas Nilsson (Andreas Nicklasson), 1-1 (39) Gabriel Özkan.

Andra halvlek: 2-1 (51) Andreas Nicklasson, 3-1 (55) Michel Kamhie (Patrik Elmander), 3-2 (75) Martin Ekström.

Jönköpings Södra: Ivo Vazgec – Daniel Karlsson, Carlos Banda (74), Erik Skördåker, Alexandros Pappas – Andreas Nicklasson, Andreas Nilsson (75), Aram Ibrahim, Magnus Kjellsson – Patrik Elmander, Michel Kamhie (84).

Avbytare: Hasan Cetinkaya (74), Erik Backlund (75), Johan Fäger (84).

Brommapojkarna: Kristoffer Björklund – Jon Persson, Mikael Nordh, Kim Odelius – Joakim Hagernäs (72), Håkan Malmström, Gabriel Özkan, Thomas Lagerlöf (86), Martin Ekström – Olof Guterstam, Christer Youssef (72).

Avbytare: Joakim Runnemo (72), Bilel Ghemri (72), Kristoffer Junegard (86).

Domare: Sven-Martin Åkesson, Kode.

Publik: 3641 (Stadsparksvallen)

Varningar: JS: Alexandros Pappas, Johan Fäger, Magnus Kjellsson, BP: Thomas Lagerlöf, Martin Ekström, Håkan Malmström.

Magnus Jansson (websport@aftonbladet.se)