Rubarth sköt enda målet – vågar tänka på allsvenskan

FALKENBERG

Bäst på plan mot Västerås i söndags.

Matchhjälte mot Falkenberg i går.

-Så jäkla skönt. Nästan skönare än 5-0 på Västerås, säger Mats Rubarth till Sportbladet.

ett hinder ur vägen Mats Rubarth gjorde AIK:s och matchens enda mål.

AIK var i gungning efter en första halvlek där Falkenberg skapat de hetaste chanserna och fått ett mål korrekt bortdömt för offside.

Början av andra halvlek såg inte mycket bättre ut.

Fem minuter efter paus idioträddade Daniel Örlund ett närskott från Björn Carlsson och ett ledningsmål för hemmalaget låg och luktade lite i luften.

Drog på direkt

Då jobbade Arash Talebinejad fram en högerhörna.

-Jag tog position på bortre stolpen för lång hörna eller andraboll, säger Mats Rubarth.

Högerbacken Gabriel Petrovic, som ersatte en revbensskadad Kristian Haynes, slog hörnan alldeles för lågt - men bollen studsade via en försvarare till Rubarth.

Som drog på direkt.

Via Tommy Naurin i Falkenbergs mål rullade bollen sakta in i burgaveln.

- Det var ju inte kanonskott i krysset kanske, men det blev ju mål och det var jävligt skönt, säger Rubarth.

Hur nära var det att bollen inte gick in?

-Han stoppar den rejält. Det är inte mycket mer än att den går över mållinjen.

Rubarth och AIK har nu sex raka segrar och nio matcher i rad utan förlust.

Lättare i steget

Från sin utgångsposition till vänster på mittfältet spelar Rubarth bara bättre och bättre. Varvar bra inlägg med att bryta in vasst i plan.

-Det börjar kännas lättare i steget nu, men det kommer automatiskt när det går bra för laget.

Ni hade det tufft, speciellt i första halvlek"

-Det var jävligt dåliga förutsättningar. Det blåser enormt mycket, vi har motvind och planen är jättesträv, det gör det svårt att spela bra fotboll.

I stället för skönspel blev det rejäl kamp.

"Ordentlig fajt"

Förutom Haynes revbensskada, tvingades Andreas Eriksson gå av efter en lättare hjärnskakning. Dessutom bröt Falkenbergs hete anfallare Stefan Rodevåg ett revben och fördes akut till sjukhus.

-Det var en ordentlig fajt. Men det var inte fult, skadorna är ren otur.