Chippen och Deportivo jagar nytt kontrakt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-30

Real Madrid krossade Sevilla

Valencia (TT-Reuters)

Christian ”Chippen” Wilhelmsson vill inget hellre än att stanna kvar i Deportivo La Coruna. Efter 3–1 hemma mot Murcia har laget stora chanser att hänga kvar i spanska La Liga.

Christian Wilhelmsson spelade 53 minuter hemma på Riazor-stadion och gjorde en bra match. Bortalaget tog ledningen med 1–0 genom Enrique De Lucas redan efter två minuter. Men sedan var det Xiscos och Deportivos match. Francisco Jiménez Tejada, eller Xiscos som han kallas, gjorde tre mål på 26 minuter och vände till seger med 3–1.

Deportivo ligger därmed fyra poäng ovanför nedflyttningsstrecket och har bra flyt i sitt spel. Sedan Wilhelmsson kom till klubben har man tagit 14 poäng på åtta matcher.

Real Madrid krossade Sevilla med 3–1 i toppmötet hemma på Bernabéu-stadion på söndagskvällen. Därmed ryckte man åter i ligan och toppar den med sex poäng före Villareal och sju före Barcelona. Åtta omgångar återstår.

Gabriel Heinze var misstänkt offside när han gjorde 1–0 för Real efter sju minuter. Frederic Kanouté kvitterade för Sevilla efter 38 minuter men Raul svarade omgående med att göra 2–1 i anfallet efter. Ett mycket snyggt mål av Raul som ligger kvar på andraplats i skytteligan. Reals tredje mål gjorde Gonzalo Higuaín efter 65 minuter och Sevilla var ett slaget lag.

Publiken på Mestalla var i sjunde himlen förra veckan sedan man slagit ut Barcelona och gått till final i spanska cupen. Glädjen hos fansen var också stor efter 3–2 borta mot Real Madrid i söndags. Men efter 0–3 hemma mot Mallorca i söndags ekade buropen runt stadion igen.

Hårt kritiserade Valencia-tränaren Ronald Koeman fick se landslagsanfallaren Daniel Güiza ge Mallorca ledningen med 1–0 redan efter tolv minuter. Sju minuter senare ökade Ivan Ramis på till 2–0 och i den andra halvleken stängde Güiza matchen efter 58 minuter genom sitt 3–0-mål på nick.