Två mål på tio minuter

Inte ett enda mål – på tolv matcher.

Men mot Öster lossnade det rejält för Hammarbys ifrågasatta nyförvärv Björn Runström.

Hans två mål i första halvlek räckte för att säkra segern.

– Skönt att han får göra några mål nu, säger tränaren Roger Franzén till Sportbladet.

Tillsammans med Paulinho var Björn Runströms Hammarbys i särklass bästa och mest omskrivna nyförvärv inför säsongen.

I alla fall på pappret.

Men återvändande Runström har fått en minst sagt tuff start på säsongen.

Målen uteblev och under de två senaste matchern, mot Jönköping och Ängelholm, har anfallaren i stället fått nöta bänk.

Mot Öster fick han återigen chansen från start.

Och den här gången tog han den.

Flipperspel i straffområdet

Först gjorde han 1-0, efter att en Hammarby-frispark, efter lite flipperspel i Östers straffområde, letat sig fram till honom i bortre delen av straffområdet.

Runström fick öppet mål och kunde enkelt slå in 1-0.

Tio minuter senare ringde det igen.

Den här gången snappade Fadi Malke upp ett för långt inlägg ifrån högerkanten och slog ett perfekt inlägg som Runström mötte på pannan.

Östermålvakten Joakim Wulff var chanslös, 2-0 ett faktum och så var den måltorkan all.

”Har gjort det bra”

– Han har gjort det bra för oss tidigare, grävt fram många assist men målen har inte kommit.

I andra halvlek hade Hammarby bud på fler mål men det var i stället Freddy Söderberg, just i Bajen ifjol, som kunde reducera till 1-2 med en läcker klack med åtta minuter kvar att spela.

Trots en liten Öster-forcering under de sista skälvande minuterna kunde Hammarby hålla ut och ta tre viktiga poäng.

Och med de också ett kliv upp i tabellen.

– Skönt att gå till lite semester med en trepoängare, jag är mycket nöjd med vår prestation i dag, säger Franzén.