Wow – en sådan målorgie Wigan

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-06

Han kom nyligen tillbaka från en långtidsskada men i går var James McCarthy tillbaka med besked.

20-åringen smällde in två mål när Wigan tog ”en nödvändig seger” mot Blackburn.

Hemmalagets James McCarthy och bortalagets Jason Roberts gjorde varsitt mål under de första 45 minuterna, men det var efter paus som målfesten brakade loss.

Femling i andra halvlek

Häng med här:

Minut 50: Hugo Rodallega glider ifrån försvaret, rundar målvakten och sätter 2–1 med vänsterfoten.

Minut 56: James McCarthy trixar i straffområdet och skjuter in 3–1 på halvvolley från nära håll.

Minut 58: Christopher Samba, den långe mittbacken, trycker in 3–2 med huvudet efter en hörna.

Minut 65: Ben Watson förvaltar en straff genom att säkert placerade den lågt till vänster. 4–2.

Minut 81: David Dunn är även han säker från elva meter. Men längre än till 4–3 räcker det inte.

”Vi har saknat honom”

Tre poäng för Wigan alltså – till Roberto Martinez stora lättnad.

– Om man tittar på vilka matcher som kommer nu så var den här segern en nödvändighet, säger tränaren som särskilt framhåller sin tvåmålsskytt.

– Vi har saknat honom för mycket (McCarthy har varit skadad i tre månader). Vi hade glömt hur bra han var men som tur var kom han tillbaka tre veckor tidigare än vid trodde. Det säger en del om hans karaktär.

Wigan kravlade i och med segern över nedflyttningsstrecket, även om man har hela tre matcher mer spelade än Birmingham på artondeplatsen.