United fick vinna i sitt nya matchställ

Publicerad 2014-07-30

Van Gaals succéstart fortsätter

Louis van Gaal är fortfarande obesegrad som tränare för Manchester United.

I natt tog hans mannar sin tredje raka seger under USA-turnén när de vann över Inter på straffar med 5-3.

– Jag är väldigt nöjd, det här var vår bästa hittills, säger nytillträdde managern.

United kom från en 7–0-överkörning mot Los Angeles Galaxy förra onsdagen och 3–2-seger mot Roma för tre dagar sen i bagaget. Men trots en händelserik match blev den andra träningscupen i Internatinoal Champions Cup inget målkalas.

United, som debuterade i sitt nya blåa tredjeställ, drog dock längsta strået i straffläggningen efter att matchen slutat 0-0 efter full tid.

”Vi var lyckosamma”

När Inters Marco Andreolli dundrade sin straff i ribban klev kapten Darren Fletcher fram och avgjorde inför drygt 61 000 åskådare i Washington.

– Fletcher träffade virket på tränigen så vi var lyckosamma, men jag tycker ändå att vi förtjänade att vinna, säger van Gaal.

Andra som satte straffar för United var Ashley Young, Tom Cleverley, Shinji Kagawa och Javier Hernandez.

Den sistnämnde, som gjorde ett bejublat inhopp i den 78:e minuten, har sammankopplats med en bytesaffär inkluderat Inters colombianske mittfältare Fredy Guarin. Men van Gaal var inte allt för sugen på att prata om den saken efteråt.

– Just nu är han en Manchester United-spelare.

Van Gaal testade sitt nyförvärv från Southampton, Luke Shaw, som byttes in till andra halvleken tillsammans med Wilfried Zaha.

Matchen var också en reunion för den serbiske Inter-försvararen Nemanja Vidic, 32, som tillbringade åtta säsonger i United.

Totti sänkte Real Madrid

United fortsätter turneringen på lördag mot Real Madrid som i morse föll i sin match mot Roma med 1–0 efter mål av Totti i 58:e minuten.