MFF gick på knock: ”Något stort på gång”

Uppdaterad 2013-07-15 | Publicerad 2013-07-14

Eriksson sänkte sin gamla klubb med två mål

Anfallaren Magnus Eriksson trivs mot sitt gamla lag.

I dag gjorde han två av målen när Malmö gick på knock mot Åtvidaberg, 4–0, och drygade ut sin serieledning.

– Vi har något stort på gång, säger han.

Malmö FF

Magnus Eriksson har bytt Åtvidaberg mot Malmö, via en kort sejour i belgiska Gent.
Redan i andra omgången av årets allsvenska var han tillbaka på Kopparvallen, och nätade direkt när MFF vann med 3–1.

I dag fortsatte han att reta upp sina gamla fans.

Efter 31 minuter fick han stå omarkerad i ytan vid straffpunkten och bredsidade in 1–0 med lite hjälp av stolpen.

Bara tre minuter in i andra halvlek vann skåningarna boll högt på offensiv planhalva och Eriksson placerade in sitt andra mål för matchen.

Om Malmö var nöjda och stannade där? Inte direkt.

Sydafrikanen Tokelo Rantie stressade målvakten Henrik Gustavsson till en slarvig passning och Erik Friberg kunde behärskat lägga in trean i den 62:a matchminuten.

Kort därefter bombade formstarke Emil Forsberg in slutresultatet 4–0 från nära håll.

”Ett styrkebesked”

– Ett styrkebesked från vår sida, framför allt i andra halvlek. Men vi har något stort på gång, det är fantastiska grabbar som visar vilja hela tiden. Vi har inte svårt att motivera oss direkt utan ju fler matcher desto bättre, säger Magnus Eriksson till C More.

Tre av hans sex fullträffar den här säsongen har kommit mot gamla klubben Åtvidaberg.

– Jag har mycket vänner där och det är kul att reta dem lite men framför allt är det skönt att göra mål på hemmaplan framför min publik, säger han.

Resultatet innebär att Malmö toppar serien på 32 poäng, tre poäng före tvåan AIK och trean IFK Göteborg. Fyran Helsingborg har 28 poäng och två matcher till godo.