Dagens namn: Ragnar, Ragna

Özkans drömdebut

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-05

Gabriel Özkan sköt AIK till vinst i premiären

SOLNA När Gabriel Özkan spelar fotboll brukar Råsunda hålla andan. Nu jublar och dansar publiken. Özkan smekte in 1–0 i premiären mot Halmstad – drog av sig tröjan i vild glädje och varnades. Det räckte till vinst inför 21 867 åskådare på Råsunda.

– Jag tog chansen, drog på direkt. Det lyckades, säger en lycklig Gabriel Özkan i ppv.

AIK fick vinna i premiären på Råsunda under eftermiddagen. Viktigt självklart för nye tränaren Mikael Stahre. Matchens enda mål stod Gabriel Özkan för efter 55 minuter – fint framspelad av nyförvärvet Martin Kayongo Mutumba, 23.

– Det var ett fint mål, skrattar "Gabbe".

– Känns jättebra att vinna premiären, vi är jätteglada.

Mutumba spelade fram Özkan längs yttre straffområdeslinjen. "Gabbe" fick perfekt träff med höger bredsida och placerade bollen i HBK-målvakten Magnus Bahnes vänstra kryss.

Flera byten i andra halvlek

I andra halvlek klev Daniel Tjernström och Gabriel Özkan ut. In kom Mikael Thorstensson och Pierre Bengtsson. Men det blev inga fler mål.

– Vi var det bättre laget, extra skönt att få vinna en premiär. Självklart hoppas vi att mycket kan bli bättre. Känns jättebra, säger AIK-tränaren Mikael Stahre i ppv.

Ratad Öhrlund höll tätt

I målet höll den tidigare ratade målvakten Daniel Örlund nollan. Han lånades ut till Fredrikstad när finländaren Tomi Maanoja köptes in. När sedan Maanoja bröt benet välkomnades Örlund tillbaka i laget. På slutet hade HBK:s Tim Sparv och Emir Kujovic bra kvitteringslägen.