Sveriges VM-dröm krossad

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-14

Sverige leder med 3–1 mot Albanien i paus – men Portugal kör över Malta med samma siffror

Olof Mellberg bär landslaget på sina axlar och har gjort två mål när Sverige leder mot Albanien med 3–1.

Men i en annan del av Europa har Portugals Nani, Simao och Miguel gjort vackra mål mot Malta.

Det blir inget VM-slutspel för svensk del.

Med en knäskadad Henrik Larsson på Råsundas läktare fick Johan Elmander förtroende från start.

Sverige rivstartade: Zlatan gick omkull i Albaniens straffområde redan efter tre minuter. Han vinkade förgäves mot domaren, som dock valde att låta spelet gå vidare.

Målshow – förgäves

Mittbacken Olof Mellberg nickade in 1–0 efter sex minuters spel. Han nådde högst på Kim Källströms hörna. Efter 21 minuter klev en småskadad Källström av, in kom Daniel Andersson som med stor sannolikhet gör sin sista landskamp i kväll.

Mellberg tvåmålsskytt

Johan Elmander tvingades också gå av med smärtor (37) och in kom Marcus Berg. Tre minuter senare snappade Hamburg-anfallaren upp en dålig bakåtpassning och petade in 2–0. Bara för att spinna vidare på succéinhoppet så spelade Berg fram Olof Mellberg till mittbackens andra mål i matchen fram till 3–0. Vänstermittfältaren Hamdi Salihi reducerade för Albanien i andra halvlek.

...just nu spel i andra halvlek, ställningen 3–1. Texten uppdateras fortlöpande.