UIK:s derbymardröm

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-13

Förlorade överraskande derbyt mot Sunnanå med 1–2

Umeå IK är fjärran från det världslag man en gång var. Det visar dagens derbyförlust mot Sunnanå – matchen på Gammliavallen slutade 1–2.

Umeås landslagsspelare Madelaine Edlund deppar efter förlusten mot Sunnanå och sina missade chanser.

Sunnanå lyckades toppa formen lagom till derbyt mot Umeå IK och tog säsongens första seger. De tidigare offensiva problemen var som bortblåsta och forwardsparet Linda Fransson och Kate Gill störde gång på gång Umeås försvar.

Gill bakom ledningsmålet

Och det var just Kate Gill som efter 16 minuters spel gjorde 1–0 till Sunnanå. Nicken placerades precis i mål efter bra förspel av Sandra Berggren. I den 34:e minuten satte kvicke Fransson 2–0 när hon drog iväg ett hårt långskott.

UIK dominerade andra halvlek

I andra halvlek gick Umeå ut och i princip körde över Sunnanå. Men vad gjorde det när man hade två mål i baken och inte lyckades sätta chanserna? Förre Sunnanå-spelaren Madelaine Edlund skapade en handfull chanser – men kom inte närmare än en stolpträff.