DUBBELFELET

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-09

Toivonen och Isaksson i gemensam jättetavla

Isaksson går upp för att boxa bort bollen, men Toivonen nickar bollen rakt upp i luften... Isaksson boxar bort bollen på mållinjen... men inte bättre än att Douglas kan forcera in bollen i mål.

Här hjälps Ola Toivonen och Andreas Isaksson åt att fumla in bollen i eget mål.

Lagkamraterna i PSV trodde knappt sina ögon.

Bortamötet med Twente slutade 1–1.

PSV Eindhoven – som inledde Eredivisie med att spela 3–3 mot Venlo efter två mål av Ola Toivonen – gästade i dag förra årets ligatvåa Twente, som tränas av Steve McClaren, ”Svennis” förre assistent i engelska landslaget.

PSV:s svenskar fick en minst sagt usel start på De Grolsch Veste i Enschede.

Redan efter 19 minuter tog hemmalaget ledningen – efter en blunder av stora mått från firma Toivonen/Isaksson.

Snabb kvittering

Kommunikationen mellan värmlänningen och skåningen var obefintlig vid ett inlägg från högerkanten. Isaksson gick ut för att boxa bort bollen, men Toivonen nådde högst och nickade bollen rakt upp i luften.

Isaksson hann precis rädda på mållinjen, men stötte bollen mot Twentes brasilianare Douglas som kunde forcera in ledningsmålet.

PSV behövde dock inte deppa alltför länge. Bara sex minuter senare fick Balázs Dzsudzsák bollen med ryggen mot målet, vände om och klippte till – 1–1.

Lägen åt båda håll

Därefter ägde Twente det mesta av spelet och skapade ett flertal vassa lägen, men Isaksson revanscherade sig med fina räddningar, bland annat på Kenneth Perez frispark.

Under sista kvarten flyttade dock PSV upp positionerna och fick två riktigt bra lägen att avgöra, men varken Danny Koevermans eller Danko Lazovic lyckades överlista Twentes målvakt Sander Boschker som svarade för två jätteräddningar.