Persson hjälte i svängiga målkalaset

Publicerad 2024-08-04 15.57

Skadad nästan hela våren.

Då klev Joakim Persson fram och avgjorde för Sirius mot Värnamo med dubbla mål och ordnad straff.

– Jag är fett glad alltså, säger matchvinnaren Persson till Max.

IK Sirius FK

Värnamo, som ligger på kvalplats, hade stora problem i första halvlek mot Sirius.

Leo Walta och Joakim Persson såg till att bortalaget gick in i paus med en tvåmålsledning.

En ledning som kanske borde varit större efter flera bra lägen för bland annat August Ljungberg.

Joakim Persson jublar mot IFK Värnamo.

Kom tillbaka

I inledningen av andra utnyttjade hemmalaget Sirius ineffektivitet och i den 63:e minuten stod det 2–2.

Då klev matchens stora stjärna Joakim Persson fram igen på bortre stolpen och slog in ledningsmålet sex minuter senare.

Med några minuter kvar var det dags igen för Persson som kom förbi sin försvarare och revs ner.

Straffen tog Leo Walta hand om och gjorde även han sitt andra mål i matchen fram till slutresultatet 2–4.

– Det kändes som att vi var på väg mot en vändning, men tyvärr blev det inte så, säger Värnamos tränare Anes Mravac till Max.

Värnamo är därmed fortfarande kvar på kvalplats medan Sirius går upp på en åttonde plats i allsvenskan.