Dagens namn: Ellen, Lena

Drömstart för Hiddink

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-25

Fördel Chelsea efter 1–0 mot Mellbergs Juventus

Segerskytt Didier Drogba gjorde matchens enda mål i mötet mellan Chelsea och Juventus.

Guus Hiddink fick en drömstart på Champions League-äventyret med Chelsea.

Didier Drogba visade gammal god form och sköt Chelsea ett steg närmare kvartsfinal med matchens enda mål.

I matchinledningen handlade det bara om Chelsea, och närmare bestämt Didier Drogba som ser pånyttfödd ut under nye managern Guus Hiddink.

Efter åtta minuter fick ivorianen matchens första målchans när han nickade tätt över på ett fint inlägg från Bosingwa.

Efter 12 minuter gick det bättre. Kalou trädde en delikat djupledsboll som nådde både Frank Lampard och Drogba i straffområdet. Naturligtvis snodde den gamle målkungen åt sig läget och drog enkelt in 1–0 – Drogbas första mål i en tävlingsmatch sen den 26 december.

Juve kom tillbaka

Chelsea fortsatte att dominera och efter en kvart var det bara högerbacken Olof Mellbergs räddande fot som hindrade Anelka från att spela in bollen till ett gäng framrusande Chelsea-spelare.

Den efterföljande Lampard-hörnan blev också farlig och naturligtvis var det Didier Drogba som var där och högg med skallen.

Men Juventus spelade sig in i matchen. Efter 22 minuter kom Alessandro Del Piero igenom efter en underbar vrickning av Amauri och veteranen fick på ett riktigt tjusigt skott ur dålig vinkel, men Petr Cech tippade kontrollerat bollen till hörna. Den hörnan resulterade också i en farlighet, Amauri visade på nytt sin styrka när han tryckte undan John Terry och skarvade bollen till en framrusande Chiellini på bortre stolpen, men han nådde inte riktigt fram till bollen.

Nedved nära kvittering

Camoranesi fick på ett bra skott utifrån kort därpå, men Bosingwa agerade räddande ängel när han nickade bort kanonen.

Andra halvlek blev jämnade och böljade fram och tillbaka, men slutade mållös.

Ett par farliga nicklägen av Didier Drogba, varsitt kanonskott av inhopparen Marchioni och Anelka och en sne volley från bra läge av David Trezeguet. Närmare än så kom inte något av lagen – förrän i den allra sista sekunden.

På tre minuters övertid dundrade Pavel Nedved på utifrån. Bollen tog på Chelsea-mittbacken Alex och gick tätt, tätt utanför Petr Cechs vänstra stolpe.

Men Chelsea fick med sig den viktiga 1–0-segern och har ett bra utgångsläge inför returen i Turin om två veckor.