Ronaldos drömmål frälste United

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-21

Nu är Liverpool piskat att vinna

Ett drömmål från Cristiano Ronaldo frälste publiken på Old Trafford.

Manchester United besegrade Blackburn med 2–1 – men efter matchen höjde Sir Alex Ferguson ett varningens finger.

– Vad som hände i dag var en bra påminnelse att vi måste slåss för våra liv, säger han.

Ronaldos frispark seglar in bakom Paul Robinson.

Wayne Rooney gav planenligt United ledningen i 23:e minuten när han höll sig framme på ett inspel från Nani.

Men Blackburn vägrade ge sig frivilligt.

Bara nio minuter senare spelade André Ooijer fram Roque Santa Cruz som rundade målvakten Tomasz Kuszczak och rullade in 1–1.

Därmed bröts Uniteds otroliga svit på 14 ligamatcher utan insläppt mål. Förstemålvakten Edwin van der Sar – som är den målvakt i Premier League som hållit nollan under längst tid i följd – kan dock förlänga sin svit då han inte släppt in mål i ligan sedan mötet med Arsenal den 8 november förra året (1 302 minuter).

Blackburn ropade på straff

Från läktaren kunde Edwin van der Sar se Ronaldo skjuta segern till United. Med en halvtimme kvar fick United frispark till vänster om Blackburns straffområde. Ronaldo tog sats och drog på ett patenterat skott som vobblade in i bortre krysset. Målvakten Paul Robinson lurades av bollbanan och var chanslös.

Blackburn hade inte marginalerna på sin sida. Strax före Uniteds ledningsmål hade Ryan Nelsen ett skott som tog klockrent i stolpen.

Och strax efter Uniteds ledningsmål revs Morten Gamst Pedersen ned i Uniteds straffområde av Rafael, utan åtgärd från domaren Howard Webb.

”En riktig fajt”

Efter matchen var Sir Alex Ferguson lättad över segern, men kräver bättring framöver.

– Ser man till hur vi har försvarat oss de senaste tio veckorna gav vi bort ett riktigt billigt mål. Blackburn gav oss en riktig fajt. Men ibland vinner man trots att man inte presterar max och det är sånt som gör att man vinner titlar, säger Sir Alex Ferguson på presskonferensen efter matchen.

Resultatet sätter press på Liverpool, som på söndagen möter Manchester City. United är med en match mer spelad åtta poäng före Rafael Benitez manskap.