AIK i guldläge – efter klackmålet

Uppdaterad 2018-07-30 | Publicerad 2012-09-30

Egna produkten räddade laget med klassmål

AIK var pressat och såg ut att glida ifrån SM-guldet.

Då klev 21-årige Viktor Lundberg fram och vände matchen mot Sundsvall med en nickassist och ett drömmål.

– Viktor Lundberg visar vägen, säger AIK:s tränare Andreas Alm i C More Sport.

AIK Fotboll

70 minuter var spelat och kvalplatsplacerade Sundsvall på väg att skrälla mot guldjagande AIK. Efter Mohamed Banguras 1-0 hade Ari Freyr Skulason och Emil Forsberg bjudit på varsitt klassmål.

Perfekt vänsterskott

Skulason skickade in ett vänsterskott perfekt i bortre krysset och Emil Forsberg tunnlade Per Karlsson innan han stötte in 2-1. Då klev AIK:s egna produkt Viktor Lundberg fram.

Först löpte 21-åringen på djupet och nickade ner till Bangura som dunkade dit 2-2. Bara fyra minuter senare, i den 75:e minuten, gjorde Lundberg det själv.

Åkeby uppvisad

Anfallaren mötte ett lågt inlägg med klacken och styrde in bollen vida båda stolparna. Sundsvalls målvakt Oscar Berglund kunde bara se på när bollen studsade på den bortre stolpen, rullade på mållinjen och sedan styrdes i mål via den första stolpen.

– Viktor Lundberg visar vägen. Han nickar ner till första och gör andra själv. Han jobbar kopiöst, säger AIK:s tränare Andreas Alm i C More Sport.

Ett förlösande mål för AIK som var illa ute. Men istället för förlust inkasserades tre tunga poäng bland annat tack vare klackmålet och laget leder nu allsvenskan med en match mer spelad, en poäng före Häcken och Elfsborg.

Sundsvalls tränare Sören Åkeby var allt annat än nöjd med domarteamet, bland annat efter en utvisningssituation i inledningen, och visades upp på läktaren i andra halvlek.