Tände – och släckte hoppet på 2 minuter

Uppdaterad 2012-01-04 | Publicerad 2012-01-03

Domaren i fokus när City vann stort

En utvisning tog Liverpool tillbaka in i matchen mot Manchester City.

Två minuter senare var laget borta igen sedan domaren Mike Jones pekat på straffpunkten och James Milner satte slutresultatet 3-0.

– Det var en enorm seger för oss. Vi var otroligt effektiva i dag, säger City-kaptenen Vincent Kompany till BBC.

Liverpool bjöd på imponerande spel och pressade stundtals serieledaren Manchester City på bortaplan. Men en olycklig målvaktstavla skapade en tidig uppförsbacke för gästerna.

Målvaktstavla av Reina

Efter elva minuter släppte Pepe Reina in Sergio Agüeros tillsynes lätta avslut under sig och det var 1-0 för City. Efter 33 minuter var uppförsbacken en vägg sedan Yaya Touré nickat in 2-0 för hemmalaget. Men Liverpool skull få nytt hopp.

Gareth Barry löpte in i framstormande Daniel Agger och visades ut, efter två gula kort, av domaren Mike Jones . En välkommen glimta hopp för Liverpool tack vare domslutet. Men samme Jones skulle stänga den lilla öppningen in i matchen igen och han gjorde det bara två minuter senare.

Touré gick i gräset

Yaya Touré var då på väg igenom i straffområdet när Martin Skrtel gick in i närkampen. Touré gick i gräset och Jones pekade på straffpunkten.

James Milner var sedan iskall när han slog in 3-0 i Pepe Reinas vänstra kryss och avgjorde stormötet. En tung seger för City och en välkommen comeback för serieledaren efter den oväntade förlusten mot Sunderland för bara två dagar sedan.

– Det var en enorm seger för oss. Vi förtjänade inte att förlora mot Sunderland men vi var otroligt effektiva i dag. För oss var det en stor utmaning att spela två matcher på 48 timmar och det var tre fantastiska poäng, säger lagkaptenen Vincent Kompany till BBC.

Manchester-laget leder nu Premier League med tre poäng före ärkerivalen United, som har en match mindre spelad.