"Snor” bollen, gör mål – och får rött kort

Publicerad 2011-12-15

Bisarr situation har blivit
en snackis i Brasilien

Motståndarlaget väntade sig att få tillbaka bollen när spelet blåstes igång igen efter en skada.

I stället snodde anfallaren Pottker åt sig den, sprang ifrån ett stillstående försvar – och satte iskallt matchavgörande 3–1.

Sekunderna senare anfölls han av upprörda spelare och visades ut.

Det var i måndagens möte mellan Bahia och Figueirense i den brasilianska U20-ligan som den bisarra händelsen utspelade sig.

Hemmaspelaren Diogo skadades och spelet avbröts i flera minuter innan det kom igång igen.

Då väntade sig Bahia att få tillbaka bollen – men i stället snodde Figueirense-anfallaren Pottker åt sig den och satte fart mot mål.

Försvaret tittade på

Frågande försvarare fick inte stopp på honom och fri med målvakten var Pottker iskall i avslutet fram till 3–1 i matchen med tio minuter kvar.

Först började han jubla och omfamnades av medspelare som värmde upp längs sidlinjen – sedan anfölls han av i stort sett hela motståndarlaget.

Pottker höll upp händerna i en gest att försöka lugna situationen, men kort därefter rusade domaren fram och visade upp det röda kortet. Han ansåg att Figueirense-anfallaren hade brutit mot fair play-reglerna.

Bahia lyckades inte hämta sig efter Pottkers mål och matchen slutade 4–1 till gästerna.