Espanyol rasande efter Real-segern

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-22

Fick två röda kort och en straff emot sig – och Mourinho kapade planen: ”En potatisåker”

Espanyol hade en tung kväll borta mot Real Madrid.

Laget föll med 3-0 men protesterade kraftigt hos domaren efter att ha fått två röda kort och en straff emot sig.

– Vi är ledsna och förbannade och kräver mer respekt, säger Espanyols tränare Mauricio Pochettino.

Luis Garcia lyfte armen framför sitt ansikte vid en frispark i den första halvleken för att tillsynes skydda sig själv. Men domaren Carlos Gomez såg situationen på ett annat sätt och blåste straff.

Kraftiga protester

Cristiano Ronaldo satte straffen till 1-0 och gav Real en förväntad drömstart på hemmaplan.

Men när försvararen Pepe drog på sig sitt andra gula kort efter 60 minuter väcktes hoppet hos bortalaget igen. Det höll i tre minuter.

Sedan kom Ernesto Galan Inigo sent in i en tackling på storstjärnan Cristiano Ronaldo och fick även han syna det röda kortet. Protesterna från Espanyols spelare var kraftiga och inte blev det bättre när Real avgjorde matchen.

Gonzalo Higuian satte först 2-0 och när Karim Benzema definitivt dödade matchen med sitt 3-0 omringades domaren Carlos Gomez återigen av bortaspelare.

Gomez visade det tredje röda kortet i matchen till Juan Forlin efter de kraftiga protesterna.

”Meningslöst att prata om fotboll”

Efteråt var Espanyols tränare Pochettino rasande.

– Det är meningslöst att prata om fotboll. Alla såg vad som hände på planen. Straffen var mycket tveksam och vi var mycket nära att kvittera till 1–1 när Galán utvisades. Vad spelar det då för roll att analysera spelet? Vi är ledsna och förbannade och kräver mer respekt, säger han.

En skönare kväll för José Mourinho som efter fyra ligamatcher med sin nya klubb fortfarande är obesegrad.

Men Mourinho hade synpunkter han också – på planen.

– Det är inte lätt att spela på en potatisåker, men med tanke på omständigheterna så är jag nöjd, säger han enligt Marca.